34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt kun 29,95 kr.

Et fællesskab for søgende og nysgerrige sjæle

Bogklubben Psyke & Sjæl er din indgang til en verden fuld af indsigt, nærvær og fordybelse.


For os der leder efter nye sider af os selv

Der er mere mellem himmel og jord, og det ved vi godt. Vi er åbne og søgende sjæle, og det åndelige og spirituelle og vores personlige udvikling fylder meget i vores verden.  Det er her, at vejen til indre ro og et liv med mere nærvær og balance skal findes. Men det er også en vej med mange muligheder, holdninger og forskellige tilgange.

Den følelse kender vi alt til i Psyke & Sjæl. Vi er en bogklub til os, der tager det spirituelle og åndelige univers seriøst – og hvor du kan møde spirituelt ligesindede. Vi har selv afprøvet de fleste grene inden for psykologi og spiritualitet, og hver måned støvsuger vi markedet for de bedste bøger om krop, sundhed, psyke og sjæl. Så du kan finde inspiration til din personlige udviklingsvej. Altid så fængende og velskrevet, som du forventer, når bogen er udvalgt af Gyldendals Bogklubber. 

Velkommen i klubben.

- Helle Arendschneider, redaktør i Psyke & Sjæl
Sunde tarme - stærkt immunforsvar
MÅNEDENS BOG

Sunde tarme - stærkt immunforsvar

[WEB]
Vidste du, at din tarmflora spiller en afgørende rolle for dit helbred, dit immunforsvar og udviklingen af kroniske sygdomme? I SUNDE TARME - STÆRKT IMMUNFORSVAR kan du læse alt om, hvordan du styrker sundheden i dine tarme, hvad du skal spise og ikke mindst hvornår. Du får både helt ny viden, gode praktiske råd og lette opskrifter på mad, der styrker din tarmflora.

Der foregår i disse år rigtig meget forskning i vores mikrobiom, som er de billioner af mikroorganismer, der befinder sig i mave-tarm-kanalen. For alt peger på, at vores mikrobiom er meget mere komplekst, end man tidligere har troet, og at den ’samtale’, der foregår mellem mikrobiomets bakterier og vores krop, er afgørende for vores helbredstilstand - både når det handler om at undgå infektionssygdomme som fx Covid-19 og udvikling af diverse kroniske lidelser, der er i vækst verden over.

En af vor tids førende eksperter på området, lægen Emeran Mayer, stiller i bogen skarpt på, hvor væsentligt det er, at vi selv gør noget for at styrke sundheden i vores tarme. Problemet er, at diversiteten i vores tarmflora dykker voldsomt i disse år. Det skyldes både vores kost med mange usunde og forarbejdede fødevarer, men også den måde, der bliver drevet landbrug på mange steder. Hertil kommer brugen af antibiotika samt den måde, mange af os lever på med kronisk stress, der også påvirker tarmfloraen i negativ retning. Konsekvensen er, at vi bliver mere og mere modtagelige over for en lang række sygdomme og lidelser, som vores immunforsvar tidligere tog sig af.

I bogen fremlægger Emeran Mayer den nyeste forskning og giver samtidig praktiske råd til, hvordan vi kan sikre størst mulig diversitet i vores tarmflora. Nøgleordene er bl.a. fermenteret mad, mælkesyrebakterier, at undgå sukker og forarbejdet mad, udrensning og kortvarig regelmæssig faste. Mayer præsenterer også en række lækre og lette opskrifter på retter, der styrker tarmfloraen. Ifølge ham kan vi med nogle få ændringer i kost og livsstil opnå ikke blot et stærkere immunforsvar, der kan nedsætte risikoen for bl.a. autoimmune sygdomme, allergier, sukkersyge, overvægt, depression, kræft, Alzheimers og Parkinsons, men også et mere positivt livssyn, bedre mental balance, større følelsesmæssigt overskud og langt mere energi i hverdagen.
Månedens bog pris199,95 kr.

Vi har tidligere læst

Derfor læser jeg

Bente Scavenius

24-01-2022

Bente Scavenius er kunsthistoriker, litteraturelsker og forfatter til en lang række bøger, bl.a. DANMARKSBILLEDER om danmarksskildringer i malerkunsten og litteraturen. Inden sovetid kaster hun sig gerne over en stor historisk slægtsroman, en klassiker eller noget ny nordisk litteratur.

Derfor læser jeg

Pelle Dragsted

03-01-2022

Udover sit virke som politiker er Pelle Dragsted forfatter til bestselleren NORDISK SOCIALISME, hvor han giver sit bud på en demokratisk økonomi. Når han selv læser, er det alt fra økonomisk teori og historiske bøger til ny dansk skønlitteratur, der kan komme ned fra bogreolen. Få hans anbefalinger her. 

Derfor læser jeg

Ibi Støving

03-12-2021

TV-vært og skuespiller Ibi Støving er en lidenskabelig læser med en forkærlighed for historiske romaner, umulig kærlighed, magi og absurd humor. Da hun var alvorlig syg, var bøgerne hendes flugtvej. Og så er hun måske Danmarks største fan af den norske forfatter Lars Mytting.

Viser 3 ud af 27

Se alle dine medlemsfordele

Udsøgt udvalg, små priser, smart service og unik adgang