34_featured-events 34_checkmark 34_featured-events
Fragt 29,95 kr. - gratis ved 399 kr.

Rikke Hertz

Den kendte coach og mentor, Rikke Hertz, bliver dybt rørt, når folk er autentiske og modige.  

Den bedste bog, jeg har læst i år, gav mig en følelse af … At forstå alting. Det var, ligesom den bare satte ord på, hvad det er, der er meningen med at være menneske på jorden. Bogen hedder ELSK ALT af Matt Kahn, og titlen siger bare alt, for hvis du kan elske alt – også det, der er noget skidt, eller hvor der er modstand, så har du det bare så meget federe indeni. Hvis du hele tiden kan finde lys og akkumulere kærlighed, så giver det en følelse af meningsfuldhed.

Jeg læser altid, når jeg … Rejser. Jeg rejser rigtig meget, for jeg har både et hjem på Bornholm og et i Spanien. Jeg er en læsehest, og jeg må indrømme, at jeg simpelthen ikke gider at se fjernsyn. Derfor har min mand og jeg sådan en hyggelig måde at være sammen på. Jeg ligger nærmest i skødet på ham, mens han ser Politijagt, og så læser jeg! 

Jeg læser allerbedst … Når jeg flyver, for så bliver jeg ikke forstyrret. Så kan jeg sidde der i fred og ro. Jeg har altid en bog med mig alle vegne, og de gange, hvor jeg har en lidt for lille håndtaske med, så kan
jeg godt høre en lydbog, men jeg foretrækker klart papirbøger. Jeg har et stort bibliotek, og jeg skal have fysiske bøger. Jeg går enormt meget op i at mærke dem, papirkvalitet, omslag osv.

Bogen, der har påvirket mit liv mest, er …
SPIRITUELLE LØSNINGER af Wayne Dyer. Jeg synes, at han så præcist giver mig indsigter om, at alt, hvad der foregår, er en sag mellem mig og universet. At det ikke handler om de andre, men at det handler om mig. Det er mit ansvar og mit liv, og det er mig, der kan træffe spirituelle beslutninger og altid vælge fred. At kigge efter det reneste, højeste og bedste i alle løsninger. Vi har altid vores eget frie valg, hvordan vi reagerer og hvad vi beslutter. 

Jeg er blevet et mere indsigtsfuldt menneske af at læse … Jeg kan ikke udnævne én bestemt bog, men forfattere som fx Michael Newton og Brian Weiss og nogle af de meget akademiske folk, forskere og psykiatere, der begynder at opdage, at det er os muligt at få informationer om tidligere liv. Det har givet mig et meget større perspektiv på mit og andres liv. 

Bogen, jeg har genlæst flest gange, er … DE SYV SPIRITUELLE LOVE FOR SUCCES af Deepak Chopra. En lillebitte rød bog, som jeg altid har med mig i min taske, og som hele tiden minder mig om noget, der er værd at huske. Den giver mig en dejlig klarhed og et lille, kærligt skub i forhold til, hvad jeg skal fokusere på i dag. Den er dejlig enkel, og det behøver netop ikke at være så langhåret og så langt.

Jeg er vild med bøger skrevet af … Jeg elsker Hella Joofs bøger! Jeg synes, at alle hendes bøger er pragtfulde. Hun er bare altid skidegod, sjov, vis og spirituel. 

Den bog, der har rørt mig mest, er … Her for nylig er det faktisk Camilla Kjems’ DU SKAL TURDE ELSKE FØRST. Den rørte mig bare så meget, fordi jeg kunne mærke, hvor meget smerte og hvor mange af de temaer, som selvværd og skam hun har kæmpet med, som jeg også selv har kæmpet med. Når
folk er autentiske og modige og deler på den måde, så rører det mig dybt. 

Når jeg læser den sidste side af en god bog, får jeg en følelse af … Taknemmelighed. Jeg bliver så taknemmelig over, at nogen har taget sig den tid og brugt så mange kræfter og ressourcer på at dele ud af det her til mig. Der er så meget i ord, hvor der er fravær af støj og larm og billeder, så jeg synes virkelig, at det med ord kan noget. Når jeg kan mærke energien en bog, så får jeg virkelig en følelse af: Tak, fordi jeg må få lidt af dig. 

Rikke Hertz anbefaler: