Sisse Tvegaard Andersen, redaktør, Børnebogklubberne, Sundt Liv, Pædagogisk Bogklub

 

Bøger er magiske. Nogle bøger gør mig klogere og giver mig nye idéer. Andre giver mig ro i hovedet, når tankerne myldrer. Nogle bøger får mig til at grine, andre til at græde. Langt de fleste tager mig med til steder, perioder og personer, jeg ellers aldrig ville have lært at kende.  

Sisse Bøger er en pause fra hverdagen, men samtidig en fasttømret del af min hverdag. Jeg læser for mine børn, når vi skal hygge uden skærme, jeg har altid en bog med i seng, inden jeg skal sove, og jeg diskuterer bøger, når jeg mødes med mine veninder. 

I min bogreol – som i øvrigt er sorteret efter farve - står der alt fra YA-serier over afrikanske romaner og dansk socialrealisme til guitaristen Slash’ selvbiografi.

Og så er der børnebøgerne, som har en stor plads i mit hjerte. Tegneserierne, som jeg har arvet fra min far. Kogebøgerne, som inspirerer mig til nye eksperimenter i køkkenet. Og alle de andre bøger, som har fundet vej til mit hjem gennem årene. Jep, jeg elsker bøger, og det allerbedste ved at være redaktør i Gyldendals Bogklubber er, at jeg får lov til at give læselysten og kærligheden til bøger videre til andre.  

 
Sisse

Lige nu læser jeg…

HVIDE BLOMSTER af Sissel-Jo Gazan. Jeg ELSKEDE hendes bog BLÆKHAT, og den her tegner lige så lovende. Jeg er vild med, at hun kombinerer et spændende plot og gode miljøbeskrivelser med noget virkelig nørdet specialviden. Selv om jeg kun er nået halvvejs, har jeg både fået lyst til at samle og artsbestemme blomster og få en sømandstatovering. 

Jeg bruger bøger til … 

at forstå verden, andre mennesker og mig selv endnu bedre. Jeg lærer noget nyt, hver eneste gang jeg åbner en bog, om det er Ronan Farrows medrivende bog om #metoo i USA, Stine Pilgaards humoristiske fortælling om livet i Vestjylland eller de Harry Potter-bøger, jeg læser højt for min datter. Og når jeg en sjælden gang får fingrene i en bog, jeg ikke kan lide, ja, så lærer jeg jo lidt mere om, hvilke bøger jeg skal undgå i fremtiden. 

Udover bøger læser jeg … 

underteksterne på den tyske serie Babylon Berlin, som jeg er lidt besat af for tiden.