Camilla

Camilla Frank, redaktionschef, Gyldendals Bogklubber

Lige nu læser jeg…

IKKE AFSENDT af Lærke Winther. Jeg har faktisk lige færdiggjort den. Og da jeg først kom i gang, tog det ikke mange timer. Det er en lille, fin og meget rørende historie, udelukkende fortalt gennem afsendte og ikke afsendte breve. Som titlen antyder. At handlingen – og især de sidste 20-30 sider – stadig er dugfrisk i min erindring, her et par dage efter jeg har lukket bogen, er egentligt kommet bag på mig. Og det føles ekstra godt: En bog, der bliver ved med at give lidt. Tak. 

Det bedste ved bogen er… de små fine twist i beskrivelser og hovedpersonens måde at kommunikere på, der langsomt lister en handling, mening og sammenhæng ind i fortællingen. Og uden at afsløre for meget kan jeg da godt nævne, at jeg er en anelse forbløffet over, hvor mange sider det faktisk tog mig at fatte, at Poul ikke er hovedpersonens mand. Men hendes hund. Hunden Poul. 

Hvilken bog er den, du altid vil anbefale… jeg anbefaler konsekvent den seneste bog, jeg har færdiggjort til alt og alle. Også dem, der ikke har bedt om det. Bøger og glæden ved dem skal deles.